Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

G. Soros: Ανησυχώ τρομερά πως το ευρώ ενδέχεται να καταστρέψει την Ε.Ε

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σε συνέντευξή του την Πέμπτη ο μεγαλοεπενδυτής George Soros, λέγοντας πως η σκληρή λιτότητα που επιβάλλεται στην ευρωζώνη θα οδηγήσει σε παρατεταμένη ύφεση που θα διαρκέσει μια ολόκληρη δεκαετία και θα καταλήξει σε επανάσταση.
 
«Ανησυχώ τρομερά πως το ευρώ ενδέχεται να καταστρέψει την Ε.Ε. Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος πως η λύση της χρηματοπιστωτικής κρίσης δημιουργεί ένα προφανές πολιτικό πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Soros σε συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση.  

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να αλλάξει ο Soros απάντησε: “Η Γερμανία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η πολιτική που επιβάλλει στην ευρωζώνη – το πρόγραμμα λιτότητας – είναι αντιπαραγωγική. Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να επιτύχει. Στην παρούσα φάση, αυτό που συμβαίνει είναι πως ο Νότος ωθείται σε μια παρατεταμένη ύφεση. Η ύφεση αυτή μπορεί να διαρκέσει μια δεκαετία, στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει μόνιμη, μέχρι που ο πόνος να γίνει τόσο μεγάλος που να ξεσπάσει σε μία επανάσταση, σε απόρριψη της Ε.Ε. και αυτό θα είναι η καταστροφή της Ε.Ε». 

«Αυτό είναι ένα μεγάλο τίμημα για την διατήρηση του ευρώ που αρχικά είχε εισαχθεί για να υπηρετήσει την Ε.Ε.», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Παράλληλα, σχετικά με το αν το ευρώ θα διασωθεί, ο Soros απάντησε: «Θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον ίδιο τρόπο όπως η Σοβιετική Ένωση, η οποία ήταν μια πολύ κακή συμφωνία, διήρκησε 70 χρόνια. Ωστόσο, νομίζω πως στο τέλος θα διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο περισσότερο διαρκέσει, και αυτό μπορεί να είναι γενιές, τόσο θα χάνονται οι όροι της πολιτικής ελευθερίας και της οικονομικής ευημερίας». 

«Η λύση για μένα είναι μια φοβερή τραγωδία για την ΕΕ. Δεν νομίζω ότι η Γερμανία κινείται με κακές προθέσεις, αλλά όλο αυτό συμβαίνει εξαιτίας της έλλειψης κατανόησης πολύ σύνθετων προβλημάτων».

1 σχόλιο:

Βανδα είπε...


Μην ανησυχείς τόσο πολύ και μας πάθεις τίποτε και τι θα κάνουμε μετά χωρίς ΜΚΟ ;