Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Μέρκελ-Σόιμπλε παίρνουν πίσω τα 540 δις ευρώ που δάνεισαν οι γερμανικές τράπεζες και επιστρέφουν στο μάρκο!














Πλησιάζει το τέλος της ανήθικης νομισματικής ένωσης γράφει οW. Munchau στους Financial Times και δεν εννοεί τίποτε λιγότερο από τους τίτλους τέλους της Ευρωζώνης.
“Τους τελευταίους οχτώ μήνες πριν ξεσπάσει η κυπριακή κρίση, πολλοί μου υπενθύμιζαν συχνά, αρκετές φορές με ένα μειδίαμα, μια πρόβλεψη που είχα κάνει στα τέλη του Νοεμβρίου του 2011. Σε αυτές εδώ τις σελίδες, είχα διακηρύξει ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν 10 μέρες να σώσουν το ευρώ. Πιστεύω εδώ και καιρό ότι είναι αδύνατο για τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία να είναι μαζί σε μια νομισματική ένωση με την Κύπρο, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Είτε οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν να προσαρμοστούν με πιο συμμετρικό τρόπο, πολιτικά και οικονομικά ή το πείραμα αυτό θα λάβει τέλος.
Η πρόβλεψη που έκανα το Νοέμβριο του 2011 και την οποία επαναλαμβάνω και σήμερα, είναι ότι κάποια μέρα πιθανότητα θα λήξει, αν και η μέρα αυτή μπορεί να είναι ακόμα μακριά. Δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα οι διάφορες κυβερνήσεις να κάνουν τελικά το σωστό, αλλά τρία χρόνια διαχείρισης της κρίσης οδηγούν σε άλλο συμπέρασμα. Με την τρέχουσα πολιτική, θα αναγκαστούν δύναμη για να συνεχίσουν να πηγαίνουν ενάντια στα συμφέροντα των λαών. Δεν χρειάζεται να είσαι ευρωσκεπτικιστής για να καταλήξεις ότι μια τέτοια νομισματική ένωση είναι και βαθύτατα ανήθικη…”

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL το 54% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται τις υποσχέσεις της καγκελαρίου Μέρκελ περί της ασφάλειας των τραπεζικών καταθέσεων στην Γερμανία.
Τι συμβαίνει στην σημερινή  Γερμανία αδέλφια και ο πολύς Σόιμπλε δεν καταφέρνει να πείσει ούτε καν τους συμπολίτες του για το μέλλον της Ευρωζώνης; Ποιά είναι η πραγματική διάσταση της κρίσης και πως αντιλαμβάνονται η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την κρίση;
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” για το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε, κρίση είναι τα 540 δις ευρώ που έχουν δανείσει οι γερμανικές τράπεζες στις τράπεζες του Νότου και τώρα επιχειρούν με βίαιο τρόπο να τα πάρουν πίσω.
Έπρεπε να δοθούν αυτά τα ιλιγγιώδη δάνεια; Με χρηματοπιστωτικούς όρους όχι, μια και δεν ήταν –όπως αποδείχθηκε-διασφαλισμένη η επίστροφή τους. Δόθηκαν όμως τα μυθικά αυτά ποσά για να ενισχυθούν  οι γερμανικές εξαγωγές στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πάμε παρακάτω: Τόσο η Μέρκελ, όσο και η Σόιμπλε, γνωρίζουν ότι η πορεία προς την διάλυση της Ευρωζώνης είναι μη αναστρέψιμη. Το μόνο που απασχολεί πλέον την ηγεσία της Γερμανίας είναι να μαζέψουν τον τραχανά που έχουν απλώσει και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο μάρκο καβάλα στο άλογο!
Αυτό είναι το σενάριο και για να τα καταφέρουν δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο!
«Συμπεριφερθήκαμε στους Κυπρίους σαν να ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και εξέφρασε για αυτό τον αποτροπιασμό του.
Καλή η διαπίστωση αλλά όποιος πήγε την Τρίτη σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα διαπίστωσε τον τρόμο στα πρόσωπα των υπαλλήλων των τραπεζών όταν τους ζητούσες να κάνεις ανάληψη! Οι Έλληνες αθόρυβα σηκώνουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες και σ΄ αυτή την κατεύθυνση ο νεαρός επικεφαλής τoυ Eurogroup-διάδοχος του Γιουνκέρ- δεν παύει να ρίχνει λάδι στη φωτιά.
Και δεν είναι μόνο αυτός!
Ένα νέο σχέδιο νόμου της ΕΕ θα προβλέπει πως είναι δυνατό να επιβάλλεται στους μεγάλους ανασφάλιστους καταθέτες να συμμετέχουν σε μελλοντικές διασώσεις τραπεζών, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Μισέλ Μπαρνιέ, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ θα προστατεύονται.
«Στην πρόταση της Κομισιόν, η οποία συζητείται, δεν αποκλείεται καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να μπορούν να γίνονται εργαλεία για να χρησιμοποιούνται σε διασώσεις εκ των ένδων,» δήλωσε η Σαντάλ Χιούζ κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Δεν είναι επ' ουδενί δυνατό να συμμετέχουν στη διάσωση καταθέτες ποσών κάτω των 100.000 ευρώ, είτε τώρα είτε στο μέλλον», πρόσθεσε.
Με αυτά και με τ΄ άλλα οι Έλληνες πολίτες αρχίζουν να αναρωτούνται πότε θα έλθει για την Ελλάδα η “ματωμένη Δευτέρα”. Εκείνο δηλαδή το long weekend  που θα είναι αφιερωμένο στο κούρεμα των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.
Κουρδιστό Πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια: