Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κλειστές όλες οι κυπριακές τράπεζες μέχρι την Πέμπτη με εντολή ΥΠΟΙΚ


Η κεντρική τράπεζα της Κύπρου τονίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μιχάλης Σαρρής, αποφάσισε όλες οι τράπεζες στην Κύπρο να παραμείνουν κλειστές μέχρι την Πέμπτη.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Associated Press, η ανακοίνωση ήρθε ώρες μόνο αφότου η κεντρική τράπεζα της χώρας είχε δηλώσει ότι όλες οι τράπεζες, πλην Λαϊκής και Τράπεζας Κύπρου, θα άνοιγαν την Τρίτη το πρωί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να διασφαλιστεί η «ομαλή λειτουργία του συνόλου του τραπεζικού συστήματος».

Να σημειωθεί πως οι κυπριακές τράπεζες παραμένουν κλειστές από τις 16 Μαρτίου προκειμένου να αποφευχθεί ένα run στις καταθέσεις καθώς οι πολιτικοί της χώρας προσπαθούσαν να καταλήξουν σε ένα σχέδιο διάσωσης.

Ωστόσο, η Καθημερινή της Κύπρου αναφέρει ότι φαίνεται να υπήρξε "εμπλοκή" στο προεδρικό μέγαρο μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, με τον πρώτο να μην αποδέχεται να ανοίξουν οι τράπεζες σήμερα και χωρίς κανένα περιορισμό.

Ο Διοικητής της ΚΤ μετέφερε στο Προεδρικό την απόφαση της ΕΚΤ όπως ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη χωρίς να τεθεί ο παραμικρός περιορισμός στη διακίνηση κεφαλαίων.
Εξέλιξη που φαίνεται να εξόργισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος δεν θέλησε να ρισκάρει το όποιο bank run.
Μέχρι στιγμής δεν δόθηκε καμία ανακοίνωση από καμιά πλευρά


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: