Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Felix Salmon: Το χειρότερο σενάριο για την Κύπρο ονομάζεται «CypriOut» - Όσοι αντιδρούν στο φόρο των καταθέσεων πρέπει να αναλογιστούν τι θα γίνει αν επιστρέψει η χώρα στη λίρα… Καταστροφή!


Ως το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί παρουσίασε την πιθανή έξοδο της Κύπρου από το ευρώ, ο αναλυτής του Reuters, Felix Salmon, κατακρίνοντας αυτούς που υποστηρίζουν μία τέτοια λύση.
«Το χειρότερο σενάριο ονομάζεται «CypriOut», και θα συμβεί μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρξει εναλλακτικό σχέδιο για τη στήριξη της Κύπρου, τόσο από το Eurogroup όσο και από την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Σε μία τέτοια περίπτωση, και αν η Ρωσία αρνηθεί να στηρίξει τη χώρα, τότε η Κύπρος θα υποπέσει σε μία χαοτική χρεοκοπία, όπως έγινε με την Αργεντινή του 2002», ανέφερε ο Salmon.
«Το κόστος της εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη θα είναι διαχειρίσιμο. Ωστόσο, εάν κάποιος νομίζει ότι η φορολόγηση των καταθέσεων θα είναι περισσότερο επώδυνη από την έξοδο, τότε θα δει τι θα συμβεί σε περίπτωση CypriOut», πρόσθεσε ο αναλυτής του Reuters. Η Ευρώπη μας έχει δείξει ότι έστω και την τελευταία στιγμή υπάρχει κάποια συμφωνία, και ίσως επιβεβαιώσει αυτήν την τακτική της. Ωστόσο, όλη αυτή η κατάσταση θυμίζει το τρομακτικό χάος που επικρατούσε στην Αργεντινή τον Μάρτιο του 2001, δηλαδή λίγους μήνες πριν η χώρα χρεοκοπήσει.
Σίγουρα ένα CypriOut θα ήταν καταστροφή για την Κύπρο. Μπορεί η φορολόγηση των καταθέσεων να πλήττει τη χώρα ως ένα χρηματοοικονομικό κέντρο, όμως μία έξοδος από το ευρώ θα δημιουργούσε σοβαρές αναταράξεις. Και πράγματι θα δημιουργήσει κακό προηγούμενο στη Ζώνη καταστρέφοντας την όποια πρόοδο που έχει συντελεστεί. Όλα είναι αρνητικά, και δεν υπάρχει καλό σενάριο, παρατηρεί ο Salmon, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να επιλεγεί το λιγότερο κακό σενάριο.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: