Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ! Πρόεδρος Γαλλίας: "Η ευρωζώνη αντέχει ακόμα χάρη στην παραμονή της Ελλάδας"


Η ύφεση που πλήττει την Ευρώπη, οφείλεται πρωτίστως στις πολιτικές λιτότητας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Πρόεδρό της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ο Φ. Ολάντ, αφού επεσήμανε ότι η Γαλλία εισήλθε σε περίοδο οικονομικής ύφεσης (0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2013), τόνισε ότι η ύφεση πλήττει πολλές χώρες της Ευρωζώνης.
Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ολάντ, οφείλεται πρωτίστως στις πολιτικές λιτότητας και δευτερευόντως στην έλλειψη ρευστότητας, αλλά και στην απώλεια εμπιστοσύνης προς τη ζώνη του ευρώ.
Ωστόσο, ο κ. Ολάντ πρόσθεσε ότι με τις σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η ΕΕ τον τελευταίο χρόνο, και κυρίως με τις αποφάσεις που αφορούσαν στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αποκαταστάθηκαν τόσο η σταθερότητα όσο και η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη [σσ. ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ "ΑΝΕΣΗ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΟΣ GREXIT, HTAN MIA AΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ ΤΟΥΣ!]

Συνεχίζοντας, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι πλέον, τα επιτόκια δανεισμού έχουν μειωθεί, ακόμα και για τις πιο ευάλωτες χώρες, ότι έχει ενισχυθεί σημαντικά ο συντονισμός των οικονομικών πολιτικών και ότι η ΕΕ αρχίζει να επιδεικνύει μεγαλύτερη ευελιξία, όσον αφορά τη διόρθωση των ελλειμμάτων από τα κράτη-μέλη.
Ωστόσο, όλα αυτά, δεν αρκούν για να τονώσουν την ανάπτυξη, δήλωσε ο κ. Ολάντ και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα και να εφαρμοστεί το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη , το οποίο επικυρώθηκε από την Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνιο του 2012. «Αυτό που θέλω από την Ευρώπη είναι να επιδείξει την ίδια θέληση και αφοσίωση στην τόνωση της ανάπτυξης, με αυτήν που επέδειξε για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φ. Ολάντ.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μάνουελ Μπαρόζο υπενθύμισε ότι η Επιτροπή πρόκειται να εισηγηθεί στα κράτη-μέλη να δοθεί διετής παράταση στη Γαλλία, προκειμένου να εκπληρώσει το στόχο μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% ως το 2015. Τόνισε, δε, ότι στο βαθμό που τα κράτη-μέλη προχωρούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η Επιτροπή μπορεί να επιδείξει μεγαλύτερη ελαστικότητα όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους.
Τέλος, αναφερόμενος στην ανεργία των νέων, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι η Επιτροπή αναζητά τρόπους ώστε να αποδεσμευτούν άμεσα τα 6 δισ. ευρώ από το Ταμείο για τους νέους. Το θέμα αυτό, πρόσθεσε, πρόκειται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: