Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Οδομαχίες για τις εξώσεις στην Ισπανία


Κάτω από τον καυτό ήλιο της Ισπανίας ένας ιδιόμορφος πόλεμος φουντώνει -εδώ και μερικές εβδομάδες- σε μπαλκόνια σπιτιών, αυλές και εξώπορτες διαμερισμάτων.
Από τη Μαδρίτη μέχρι τη Γρανάδα και το Οβιέδο, περίπου ένα εκατομμύριο Ισπανοί -αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της έξωσης, επειδή αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους- «παλεύουν» με τους τραπεζίτες και τους δικαστικούς κλητήρες.


Στο πλευρό τους έχουν έναν αυξανόμενο αριθμό «αγανακτισμένων» συμπολιτών τους που συγκροτούν ομάδες, συνασπίζονται και γιγαντώνουν ένα νέο κίνημα -στα πρότυπα της «15ης Μάη»-, με τίτλο «Σταματήστε τις Εξώσεις» (Stop Deshucios). Σκοπός του είναι «να σώσει τους γείτονες που έπεσαν θύματα της απάτης των ακινήτων με την υπογραφή τραπεζιτών και διεφθαρμένων πολιτικών».
Τα μέλη του -που προσέδωσαν νέα δύναμη στην ήδη υπάρχουσα Πλατφόρμα κατά των Εξώσεων (PAH)- συγκεντρώνουν υπογραφές, προσφέρουν νομικές συμβουλές και ζητούν να επεκταθεί το πρόγραμμα της προσιτής «κοινωνικής ενοικίασης».
Το τελευταίο εξάμηνο η πρωτοβουλία τους κατάφερε να αναστείλει ή να καθυστερήσει τις διαδικασίες έξωσης σε δεκάδες περιπτώσεις, ενώ ανάγκασε την κυβέρνηση να θεσπίσει έναν κώδικα καλής συμπεριφοράς, με τον οποίο συμμορφώνονται οι περισσότερες ισπανικές τράπεζες, προστατεύοντας τις οικογένειες των οποίων όλα τα μέλη είναι άνεργα. Χθες σε μία ακόμη νίκη, οι Αρχές της Ανδαλουσίας ανακοίνωσαν ότι «παγώνουν» τις εξώσεις από τα δημόσια κτίρια για τις οικογένειες που έχουν να φροντίσουν ηλικιωμένους ή μικρά παιδιά.
Από το 2008, όταν έσκασε στην Ισπανία η οικιστική φούσκα, οι τράπεζες -που, σημειωτέον, χρειάζονται για να σωθούν πακέτο βοήθειας ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ- έχουν κατασχέσει περισσότερα από 150 χιλιάδες ακίνητα. Με άλλα λόγια, κάθε μέρα πραγματοποιούνται στη χώρα της Ιβηρικής περίπου 159 εξώσεις και οι 4 στις 5 αφορούν σε οικογένειες με παιδιά.
Με την ανεργία να έχει εκτοξευθεί στο 24%, η οργή των Ισπανών που παλεύουν να κρατήσουν τα σπίτια τους ξεχειλίζει. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος έκανε λόγο πρόσφατα για «ανθρώπινο δράμα», ενώ τα τελευταία 24ωρα εκτυλίσσονται σποραδικά ακόμη και σκηνές βίας.
Στο Οβιέδο, στο Βορρά της χώρας, δεκάδες διαδηλωτές «κατασκήνωσαν» την Τετάρτη έξω από το σπίτι μίας οικογένειας από το Εκουαδόρ, με σκοπό να εμποδίσουν την έξωσή της. Υποδέχθηκαν τα ισπανικά ΜΑΤ με κουβάδες νερού και συνθήματα, συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις ασφαλείας και 20 από αυτούς συνελήφθησαν. Με τη βοήθειά τους, ο Χόρχε Κορντέρο, η σύζυγός του και η πέντε μηνών κόρη τους γλίτωσαν -προς το παρόν- την έξωση από την Cajasur.
Την ίδια ώρα, σε ένα προάστιο της Μαδρίτης, η Χίλντα Μαρισόλ, που ζει μόνη με τα πέντε παιδιά της σε ένα διαμέρισμα -χωρίς ρεύμα-, δίνει τη δική της μάχη με την Bankia. Η τράπεζα της έχει δώσει διορία να φύγει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Σε πείσμα των «τελεσίγραφων», οι «αγανακτισμένοι» έχουν καταλάβει ένα κτίριο της Bankia στο κέντρο της πρωτεύουσας και προσφέρουν στέγη στις οικογένειες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, η πλέον πληγείσα περιοχή με μεγάλη διαφορά ήταν το 2011 η περιοχή της Βαλένθια, με 13.711 κατασχέσεις, ακολουθούμενη από την Ανδαλουσία και τη Μαδρίτη με 9.864 και 9.460 αντίστοιχα. Μόνο κατά το τέταρτο τρίμηνο, οι εξώσεις στην Ισπανία ανήλθαν σε 15.347.
Ισπανός, άνεργος, με παιδιά και δάνειο ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, κατά μέσο όρο, είναι το προφίλ του πολίτη που κινδυνεύει με έξωση, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση Caritas.
Οι αριθμοί:
  1. 58.000 εξώσεις έγιναν πέρυσι στην Ισπανία, αριθμός-ρεκόρ, που ισοδυναμεί με αύξηση 22% σε σχέση με το 2010.
  2. Στο 82% των εξώσεων θύματα είναι οικογένειες με μικρά παιδιά και χωρίς δεύτερη κατοικία.
  3. 20 οικογένειες μένουν καθημερινά στο δρόμο κάθε μέρα μόνο στην Καταλονία, όπου από τον Ιούνιο του 2011 έχουν εκδοθεί 7 χιλιάδες εντολές έξωσης.
  4. 150 χιλιάδες ευρώ στεγαστικό δάνειο χρωστάει κατά μέσο όρο ο Ισπανός στις τράπεζες.
  5. 5,6 εκατομμύρια (!) ακατοίκητα σπίτια έχει σήμερα η Ισπανία, αριθμός που αντιστοιχεί στο 20% του συνόλου των κατοικιών.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: